30
Aug

Ce sunt terorile de noapte și de ce se întâmplă?

Ce sunt terorile de noapte și de ce se întâmplă?

Terorile de noapte sau terorile de somn, sunt termeni obișnuiți pentru episoade care provoacă frică noaptea, în special la copii. Sunt diferite de coșmaruri. Aceștia pot fi tulburători pentru persoana care le are și pentru familia lor.

în timp ce oamenii vorbesc despre „teroare de noapte”, aceasta nu este, de fapt, o afecțiune diagnostică, conform manualului de diagnostic și statistic al cincilea Ediția (DSM-V).

conține elemente de afecțiuni cunoscute sub numele de tulburare de coșmar, tulburare de comportament de somn REM și mișcare a ochilor non-rapide (NREM) tulburare de excitare de somn.

Deși Episoadele de noapte pot fi îngrozitoare, terorile de noapte nu sunt în mod normal un semn de ceva mai grav. Ei tind să se încheie la fel de brusc pe cât încep.

Ce sunt terorile de noapte?

Terorile de noapte sunt episoade nocturne care provoacă o mare frică în timp ce dormi. Persoana poate să -și arunce membrele și să strige și să strige.

Terorile de noapte sunt cele mai frecvente la copii, dar adulții pot suferi și de ei. Un atac normal durează de obicei între 30 de secunde și 3 minute, dar pot fi substanțial mai lungi.

Terorile de noapte sunt neplăcute, dar de obicei nu sunt o cauză de îngrijorare medicală.

Ei se estimează că afectează aproximativ 40% dintre copii și un număr mai mic de adulți.

simptome

Teroarele de noapte diferă de coșmaruri. Într -un coșmar, visătorul se poate trezi, dar în timpul teroarelor de noapte vor rămâne de obicei adormiți.

Această diferență este cel mai probabil datorită fazei de somn în care apar terorici de noapte.

Coșmarurile tind să se întâmple în timpul somnului rapid al mișcării ochilor (REM), spre sfârșitul somnului de noapte.

În schimb, terorile de noapte apar în prima treime a nopții în timpul somnului mai profund, cunoscut și sub numele de lent -Neg de somn sau somn non-rem.

Semnele unui episod de teroare de noapte pot include:

 • țipând și strigând
 • Stand în pat sau somnambul de somn
 • Lovitura și zdrobirea membrelor
 • Respirația grea, pulsul de curse și transpirația profuză
 • elevi dilatați și tonul muscular crescut
 • Fiind greu de trezit
 • Confuzie la trezire
 • privind cu ochii mari, ca și cum ar fi treaz, dar nu răspund la stimuli
 • comportament agresiv, în prostaline special la adulți)
 • Nu vă amintiți de eveniment

Dacă persoana își amintește visul, probabil că voi nVolve ceva foarte înspăimântător pentru ei.

cauze

Un număr de factori pot contribui la terorile de noapte.

Acestea includ:

 • febră, în special la copii
 • privarea de somn
 • Lumina sau zgomotul
 • O vezică excesivă
 • Petrecerea nopții undeva necunoscute
 • Posibil, factori genetici
 • Dureri de cap pentru migrenă
 • Stresul fizic sau emoțional
 • Utilizarea sau abuzul unor medicamente sau alcool

În 2014, un studiu realizat pe aproape 7.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, cu o monitorizare în jurul vârstei de 13 ani, a arătat că cei care au fost intimidați aveau mai mult de două ori mai multe șanse să experimenteze teroare de noapte.

În plus, terorile de noapte sunt adesea asociate cu alte afecțiuni de bază, cum ar fi problemele de respirație în timp ce dormi, de exemplu, apnee în somn, migrenă, leziuni la cap, sindrom de picioare neliniștite și anumite medicamente.

Un studiu Acest lucru a evaluat 661 de persoane cu boala Parkinson, cu vârste cuprinse între 43 și 89 de ani, a raportat că 3,9% au avut timp de noapte RORS. În plus, 17,2% au avut coșmaruri și 1,8% au experimentat somnambul de somn.

Următorii factori pot juca și un rol.

Sleepwalking

Terorile de noapte și somnambulul par să fie să fie legat. Amândoi apar în timpul somnului cu undă lentă, cele mai profunde etape de somn, care se întâmplă în prima parte a nopții.

Unii cercetători cred că oamenii care experimentează somnambul sau terorile de noapte pot avea dificultăți în menținerea undei lente dormi. Acest lucru le face susceptibile la excitații rapide și crește șansa de parasomni.

disfuncție talamică

Leziunile cerebrale sunt o cauză improbabilă a teroarelor de noapte. În unele cazuri, cu toate acestea, deteriorarea sau disfuncția talamusului a fost legată de acest fenomen.

Într -un studiu, o femeie a început să aibă teroare de noapte regulate la vârsta de 48 de ani.

a suferit observații într -un laborator de somn pentru a investiga cauza. Testele au arătat un semnal crescut provenit de la talamus. Acest lucru părea să provoace micro-arousalii care sugerează terorile de noapte.

Talamusul se crede că joacă un rol cheie în menținerea ciclurilor de somn-veghe. De asemenea, acționează pentru a amortiza semnalele care ajung în mod normal din simțuri, inclusiv cele ale auzului, în timp ce dormim.

Majoritatea informațiilor pe care creierul nostru le primește din lumea exterioară trece prin talamus înainte de a fi trimis în părțile creierului care ne permit să vedem sau să auzim, de exemplu.

Când dormim, talamul este mai puțin înclinat să trimită aceste informații către restul creierului.

Drept urmare, atunci când dormim, suntem mai puțin conștienți de stimuli tactili și de sunetele din jurul nostru.

factori genetici

oameni care au terorice de noapte sau care dorm plimbați -vă adesea au de multe ori au Un membru al familiei care face și acest lucru.

În 1980, un mic studiu a descoperit că 80% dintre Sleepwalkers și 96% dintre persoanele care au teroare de noapte au cel puțin un alt membru al familiei apropiate care are unul sau ambii Condiții.

O altă investigație care s-a concentrat pe gemeni identici și non-identici au susținut această constatare.

Cercetătorii au descoperit că o persoană este semnificativ mai probabil să experimenteze terori de noapte, dacă gemenul lor identic o face. În gemenii non-identici, șansa de a se întâmpla este mai mică.

Un studiu pe termen lung al 1.940 de copii, publicat în 2015, au descoperit că cei ai căror părinți au plecat în somn aveau mai multe șanse să aibă noapte Terorile și că aceste teroare de noapte aveau mai multe șanse să persiste mai mult timp.

Vârsta maximă pentru terorile de noapte în copilărie s -a dovedit a fi de 18 luni. La această vârstă, 34,4% dintre copii au fost raportați de părinți să aibă teroare de noapte. Până la o treime dintre copiii care au experimentat teroare de noapte dezvoltă apoi obiceiuri de somnambuling mai târziu în copilărie.

teste și diagnostic

Un medic va întreba un pacient și, dacă este cazul, membrii familiei, despre aproximativ Orice semne de teroare de noapte. De asemenea, pot efectua teste pentru a căuta alți factori posibili, care pot fi fizici sau psihologici.

poate fi recomandat un studiu de somn.

Studii de somn

Un studiu de somn, sau polisomnografie, implică petrecerea nopții într -un laborator de somn și luarea diverselor măsurători în timp ce dormi.

undele creierului, nivelurile de oxigen din sânge, ritmul cardiac, respirația și mișcările ochilor și picioarelor sunt măsurate pe tot parcursul Noaptea, iar pacientul este filmat.

Doctorul va examina înregistrarea și va evalua diferite aspecte ale comportamentului de somn al individului.

Filmul poate dezvălui respirația neregulată, sugerând eventual apnee, sau alte motive pentru un somn deranjat, cum ar fi sindromul picioarelor neliniștite.

tratament

Medicația nu este de obicei necesară pentru terorile de noapte.

Deși apar terorile de noapte În dificultate pentru copii, orice vătămare permanentă este puțin probabil și, de obicei, trec fără intervenție.

ținerea mâinii copilului și vorbind calm poate ajuta scurt în episod.

Tratamentul este în mod normal necesar numai dacă episoadele au un efect negativ semnificativ asupra siguranței persoanei sau a familiei lor sau dacă problema afectează capacitatea lor de a funcționa în timpul zilei.

Dacă este necesar un tratament, sunt posibile trei tipuri de intervenție.

 • Tratarea unei afecțiuni de bază, cum ar fi apneea de somn sau o problemă de sănătate mintală.
 • Îmbunătățirea condițiilor de somn prin schimbarea obiceiurilor de somn sau a mediului de somn.
 • Medicamente, cum ar fi benzodiazepinele și inhibitorii de reapariție a serotoninei (ISRS) pot ajuta în unele cazuri.
 • Tratarea stresului, De exemplu, prin terapie sau consiliere.

remedii la domiciliu și soluții simple

O serie de intervenții simple pot ajuta la ameliorarea teroarelor de noapte.

în siguranță Mediu de dormit

Închideți și blocați toate ușile și ferestrele noaptea. Luați în considerare alarmarea lor. Îndepărtați pericolele de călătorie și îndepărtați obiectele fragile și periculoase.

Identificați orice surse de stres și modalități de eliberare a acestora. Dacă un copil se confruntă cu teroare de noapte, cereți -i să vă povestească despre orice lucru care îi deranjează și să -l vorbească.

obțineți mai mult somn

privarea de somn poate fi un factor, așa că încercați Mergând la culcare mai devreme sau potrivindu -se într -un pui de somn de după -amiază. A avea o rutină relaxantă înainte de culcare poate ajuta, de exemplu, o baie caldă sau o lectură ușoară înainte de somn. Evitați timpul ecranului timp de cel puțin o oră înainte de a merge la culcare.

Căutați modele

Păstrați un jurnal de somn și observați cât de des apar terorile și la ce oră încep. Dacă terorile de noapte sunt deranjante și vin într -un moment regulat, o sugestie este să vă treziți copilul cu 15 minute înainte de a se întâmpla, țineți -i treziți timp de 5 minute și apoi lăsați -i să se întoarcă la somn.

Terorile de noapte la adulți

Terorile de noapte sunt cele mai frecvente la copii, dar pot afecta și adulții. Un adult poate avea teroare de noapte în orice moment al ciclului de somn și au mai multe șanse să -și amintească visul decât copiii sunt.

adulții au mai multe șanse să aibă teroare de noapte dacă au un istoric de:

 • Tulburare bipolară

Uneori, terorile de noapte pot duce la vătămare pentru persoana sau alte persoane, mai ales dacă se aruncă sau merg și în somn. Un adult este mai probabil să afișeze un comportament agresiv decât un copil în timpul terorilor de noapte.

adulții pot deveni, de asemenea, jenat de comportamentul lor de somn, iar acest lucru poate afecta relațiile.

Oricine este preocupat Despre terorile de noapte ar putea lua în considerare să vezi un specialist în somn.

Pentru a afla mai multe despre somn, vezi pagina noastră dedicată.

 • Anxietate/stres
 • Psihologie / Psihiatrie
 • Tulburări de somn/ somn/ insomnie

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .